Film despre viaţa lui Iisus, inspirat din Coran

Corina Lesan la 27 January, 2008

Film despre viaţa lui Iisus, inspirat din CoranÎn Iran, ţară islamică aflată pe “lista neagră” a comunităţii internaţionale, este în faza de proiect un film care va prezenta viaţa lui Iisus Hristos, aşa cum este văzută ea din perspectivă islamistă. Titlul filmului va fi “Iisus, duhul lui Dumnezeu”, dar nu se bazează pe învăţăturile Bibliei, ci pe ale Coranului care nu îl recunoaşte pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, dar il cinsteşte ca pe un profet.

Regia îi aparţine lui Nader Talebzadeh care a declarat că filmul va fi mai bun decât “Patimile lui Hristos”, filmul lui Mel Gibson care a avut succes şi în lumea arabă, poate tocmai pentru că îi “atingea” pe evrei. Patronul de onoare al filmului este chiar preşedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad. Pentru acest film sunt alocate 50 de milioane de dolari, cea mai mare sumă de până acum în lumea filmului iranian.

Conform Coranului, Iisus este ultimul dintre profeţi, înainte de apariţia lui Mahomed, cel mai mare profet al cuvântului lui Dumnezeu. Mahomed îl pomeneşte desori pe Iisus (în 14 capitole, fiind, alături de Moise şi Avraam, unul dintre cele mai consemnate personaje din Coran), pe un ton polemic îndreptat nu împotriva lui Iisus, ci a creştinilor pe care Mahomed îi consideră vinovaţi de a-i fi transformat/falsificat imaginea din profet în fiu al lui Dumnezeu.

Iisus este numit în Coran „fiul Mariei“, despre care se spune că era fecioara, dar despre Iosif, logodnicul Mariei nu se pomeneşte deloc. Calitatea sa de “împărat” nu există, la fel nici originea sa divină, singurul eveniment complet din viaţa lui Iisus este doar vestirea de către îngerul Gavriil a naşterii sale. În rest, nimic despre acţiunile lui Iisus, iar despre moartea sa, nimic ieşit în comun. Iar în sura 19, 35 se spune foarte clar „Nu se cuvine ca Dumnezeu să-şi atribuie un fiu!“

3 Comments so far

 1. Cristina January 14th, 2009 10:00
   

  Foarte interesant despre viata lui Iisus Hristos!

 2. Soldatul Roman April 13th, 2009 3:18
   

  Şi când se va lansa acest film? În ce an?

 3. Nui bn deloc ca nu pomeniţi în film că Iisus este Fiul lui Dumnezeu. El chiar este si a fost Fiul lui Dumnezeu!!!! Mihai Moldovan. April 29th, 2009 10:36
   

  Viaţa Mantuitorului aşa a fost şi şi alţi ar trebui să facă dupa cum a spus El.

Lasa un comentariu