Embrioni umani obţinuţi prin clonare

Corina Lesan la 26 January, 2008

Embrioni umani obţinuţi prin clonareCercetătorii de la laboratorul Stemagen din California au anunţat că au reuşit să creeze primii embrioni umani prin tehnica clonării. Lumea medicală şi comunitatea ştiinţifică priveşte cu suspiciune acesastă informaţie, uurmând ca cerctările celor de la Stemagen să fie verificate. Aceasta şi pentru că acum 4 ani, sud-coreanul Hwang Woo-suk anunţase şi el că obţinuse celule stem provenind de la embrioni clonaţi, dar, de fapt, s-a dovedit mai apoi că falsificase cercetările.

Cei de la Stemagen susţin că au fost obţinuţi cinci embrioni din celule ale pielii care fuseseră prelevate de la doi bărbaţi, dar că toţi embrionii au fost distruşi în cadrul testelor de laborator. Tehnica pe care au utilizat-o este asemănătoare cu cea deja folosită cu success în clonarea animalelor – oaia Dolly, clonată în 1996, căţelul Snuppy, clonat în 2005. Deosebirea intervine în faptul că, în cazul omului, clonarea nu urmăreşte crearea de organism vii, ci doar a embrionilor ale căror celule stem să fie utilizate în scopuri terapeutice.

Celulele stem sunt un fel de “supercelule” a căror principal şi foarte important însuşire este că se pot transforma în orice tip de celule din organism.astfel, oamenii de ştiinţă încearcă să le obţină pentru a le transforma în celule osoase, celule hepatice, celule cardiace, celule nervoase etc., utilizate apoi în scop terapeutic în boli deloc vindecabile cum ar fi cancerul, maladiile Alzheimer şi Parkinson.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu