Site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost spart

Corina Lesan la 27 January, 2008

Site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost spartInteresul creat de cazul Cioacă – Elodia a ajuns şi la hackeri. Probabil ca o reacţie la zilele de arest primite de Cristian Cioacă pentru că a spart căuţa de mail a nevestei, hackerii au atacat pagina site-ului oficial al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Drept urmare, pagina de start www.scj.ro/default.asp a primit “semnătura” hackerilor – “collaps3 crew ownz u”. Altceva nu au mai făcut, dar este o suficientă avertizare pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “Organizaţia” care a atacat site-ul se declar o adeptă a non-violenţei, nefiind alterate alte date conţinute de respectivul site. Ceea ce au făcut hackerii este cam tot ce a făcut şi Cristian Cioacă (spargerea unui sistem informatic – infracţiune prevăzută de Legea 161/2003) numai că… prinde hoţul scoate-i ochii.

Stelian Bodeanu, purtătorul de cuvânt al ICCJ, a declarat că nu este niciun motiv de panică: “Am văzut. Avem un craniu pe el… L-a spart cineva… Nu e prima oară, a mai fost spart şi anul trecut. Aşteptăm până mâine când vin băieţii de la IT să rezolve problema”. Mai mult de atât, Bodeanu a comunicat şi faptul că ICCJ nu va face plângere la poliţie: “Oricum n-au ce să le facă. Au mai multe IP-uri şi nu intră din România. S-a făcut plângere şi anul trecut şi nu s-a rezolvat nimic. Oricum, ei intră numai în prima pagină a site-ului. N-au cum să intre în restul. Problema se va rezolva mâine”. Şi dacă vor intra “în restul”?

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu