Răzmeriţă în Partidul Conservator

Corina Lesan la 27 January, 2008

Daniela Popa, noul preşedinte al PCCongresul Partidului Conservator (PC) s-a desfăşurat azi, nu lipsit tensiuni. După ce au fost anunţate voturile primate de cei care candidaseră la funcţia de preşedinte, Daniela Popa devenind cu 570 de voturi (din 1200) aleasă preşedinte, cei care îl susţinuseră pe alt candidat, Florin Anghel, au început să vocifereze şi să huiduie. Dan Voiculescu, rămas conform dorinţei sale preşedinte fondator, le-a cerut acestora să înceteze, iar mai apoi, văzând că fluierăturile şi huiduielile nu se opresc, i-a poftit afară.

Susţinătorii lui Florin Anghel au părăsit sala, dar abia din acel moment “răzmeriţa” din PC a început cu adevărat. Pe holuri aceştia continua să vocifereze acuzând că alegerile nu s-au desfăşurat corect: un număr foarte mare din buletinele de vot au fost anulate pentru că, susţin protestatarii, nu li s-a explicat oamenilor procedura completării buletinelor de vot, ba chiar mai mult, nu a fost respectat noul statut tocmai aprobat de congres, prin care devine preşedinte de partid candidatul care are jumătate plus unul din voturi. Ori, jumătate plus unu ar fi însemnat 601 de voturi cel puţin. E drept că senatorul Sabin Cutaş care a primit 85 de voturi a declarat că transferă voturile sale Danielei Popa, pentru a obţine majoritatea voturilor, dar aces lucru nu era prevăzut în statut.

Ca urmare a acestor neînţelegeri este posibilă scindarea partidului. Poate ca să mai calmeze spiritele, noul preşedinte al PC, Daniela Popa, care moşteneşte un partid dezbinat, a anunţat că toţi cei 3o de candidaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai partidului vor fi numiţi în aceste posturi.

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, a anunţat că în viitor va conduce Consiliu de Onoare care va fi format din preşedintele PC Daniela Popa, secretarul general Codruţ Şereş, Dan Ioan Popescu şi Mihai Lazăr.

 

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu