Site-ul sataniştilor din România

Corina Lesan la 25 January, 2008

Site-ul sataniştilor din RomâniaSataniştii din Romania şi-au creat propriul site, biserica satanistă.org şi deja au peste 6900 de membri înregistraţi şi 250000 de vizitatori.

Site-ul, care propovăduieşte satanismul, are ca obiectiv principal prezentarea întregii teorii despre satanismul modern şi atragerea cât mai multor oameni: „Orice metodă de promovare a satanismului în Romania nu trebuie vazută ca o ilegalitate, ci ca pe un fapt, fapt care arată evoluţia omului în bine, om nemulţumit de condiţiile proprii de trai sau sătul de atâta ignoranţă, minciună şi corupţie generalizate“.

Informaţiile sunt multe: o expunere a formelor de satanism şi a istoriei acestuia (prezentată, ce-i drept cam triumfalist), versuri lugubre („O rană adâncă încet se naşte,/Moartea din umbră uşor te paşte/Raul din tine iese la iveală/Făra nici măcar o urmă de îndoială“, autor “Emo Godess”, sau „Iubire neagră-n inima ta/acordată-n game stricate,/ochii uscaţi de otrava grea,/cu lacrimi de sânge uitate“, ale lui „Ater“). Şi cum fără bani, nici măcar ei, “deţinătorii adevărului”, cum se autointitulează promotorii satanismului, nu pot exista, în final aflăm şi că, prin sistemul PayPal sau alte metode de sponsorizare care evită contactul direct cu administratorii site-ului, sunt binevenite orice sume de bani.

Ca să devină membri, doritorii trebuie să îndeplinească, nu-i aşa, anumite condiţii: să aiba peste 18 ani, să fie în deplinatatea facultăţilor mintale, să nu caute scăpare de problemele vieţii: “satanismul nu vă aduce bani şi nu vă salveaza de cretini!… Utilizatorul trebuie să înţeleagă că noi nu organizăm întalniri cu sataniştii (poate vor exista excepţii), slujbe în păduri sau alte evenimente la care visaţi – suntem o comunitate on-line, care îşi propune să promoveze teoria satanistă modernă“.

Despre zvonul că sataniştii ar intenţiona să treacă în legalitate, la fel ca orice cult sau asociere religioasă, autorităţile nu ştiu nimic: nu a fost depusă nici o cerere oficiala de înregistrare a bisericii sataniste ca „religie“ nici la Ministerul Culturii şi Cultelor, nici la Secretariatul de Stat pentru Culte. Condiţiile înregistrării oficiale presupun ca mai întâi să fie înfiinţată o asociaţie religioasă constituită din minim de 300 de membri. După câţiva ani, sau când asociaţia ajunge la 21000 de membri, asociaţia respectivă poate cere înregistrarea ca si cult. La ora actuală, în România sunt înregistrate 18 culte.

Comentariile sunt restrictionate.