Frauda de la Societe Generale, comisă de un angajat al băncii

Corina Lesan la 24 January, 2008

Frauda de la Societe Generale, comisă de un angajat al bănciiBanca franceză Societe Generale a fost fraudată cu 4,9 miliarde euro de către un angajat (trader) al său care nu era vreu sărăntoc, dimpotrivă, avea un salariu de anual de 146,500 dolari (puţin sub 100.000 euro). Societe Generale a refuzat să facă public numele acestui angajat, din motive ce ţin de legislaţie.

Frauda a fost descoperită la data de 19 ianuarie, când s-a constatat că unul dintre angajaţii diviziei băncii specializată pe operaţiuni pe piaţă “a profitat de cunoştinţele sale legate de procedurile de control pentru a-şi acoperi poziţiile printr-un montaj elaborat de tranzacţii fictive” au declarat oficialii Societe Generale.

Daniel Bouton, preşedintele băncii Societe Generale, a dat totuşi câteva informaţii despre el în conferinţa de presă de astăzi: “Are în jur de 30 de ani şi este angajat al Societe Generale din 2002. Salariul său era cu puţin sub 100.000 de euro pe an “. Actualmente oficialii declară că nu ştiu unde se află acel tânăr, dar au fost deja începute proceduri legate împotriva sa. Preşedintele băncii a mai adăugat că el şi directorul executiv al băncii vor renunţa la salariul lor pentru următoarele şase luni.

Conducerea băncii este convins că traderul a acţionat singur, fără ajutorul unor complici. Jean-Pierre Mustier, şeful diviziei de investment banking al Societe Generale, nu crede că traderul a încercat să obţină profit personal din aceste operaţiuni.

Angajatul şi-a recunoscut vina, funcţiile i-au fost suspendate şi va fi concediat, dimpreună cu persoanele responsabile pentru supravegherea sa. Suma fraudată va fi scăzută din profitul net al companiei.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu