Clipurile “Suicidal Squirrels” interzise pe AXN

Corina Lesan la 22 January, 2008

Suicidal SquirrelsReprezentanţii postului AXN au comunicat azi scoaterea din programul postului a clipurilor cu „Veveriţele sinucigaşe” (“Suicidal Squirrels”), respectând cerinţa transmisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Postul difuzase în luna decembrie 55 de episoade, dintre care 31 au fost transmise înainte de ora 22. AXN transmite în Europa Centrală şi de Est, pe baza unei licenţe obţinute la Londra, iar reprezentantul său legal pentru regiune se află la Budapesta.

În şedinţa de la CNA, Stephen White, General Managerul AXN la Budapesta, şi-a cerut scuze în numele companiei, pentru difuzarea respectivului serial care prezenta sinuciderea ca pe un eveniment haios din viaţa veveriţelor, la ore de maxima audienţă, când, cu siguranţă, minorii l-au putut urmări nestânjeniţi. De asemenea, a anunţat decizia companiei de a instrui personalul AXN din regiune, cu privire la legislaţia audiovizuală specifică fiecărei ţări în care emite postul. El mai susţine că, abia în timpul zilei de 5 ianuarie, compania a sesizat difuzarea lor, dispunând imediat scoaterea din program. Prezenţa lor din nou în program, pe 10 ianuarie, a fost o eroare regreatbilă, susţin oficialii AXN.

Un alt serial de desene animate care în curând s-ar putea să nu mai fie difuzat de AXN este „Superhero Roommate”, în care, la un moment dat, un extraterestru „elimină particule” (aceasta este denumirea dată de extraterestru faptului că se masturba) citind revista Maxim, după care îl surprinde pe colegul său de cameră făcând şi el acelaşi lucru.

Reprezentanţii AXN au explicat că aceste două filme au fost contractate de AXN la pachet cu alte filme şi au fost difuzate pentru umplerea golurilor publicitare. De acum înainte, politica postului va fi schimbată astfel încât să ţină cont de „sensibilităţile publicului” din ţările unde postul este prezent în grila de programe, evitându-se astfel de incidente.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu