Mesajul fiului lui Osama ben Laden

Corina Lesan la 21 January, 2008

Omar ben Lade şi soţia saOmar ben Laden este fiul lui Osama ben Laden, liderul reţelei al-Qaida. Cei doi nu s-au mai văzut din anul 2000, când Omar a părăsit organizaţia teroristă. Omar, în vârstă de 26 de ani, pregăteşte împreună cu soţia sa, de cetăţenie britanică, să lanseze o mişcare pacifistă, cu totul diferită de cea a tatălui său.

Într-un interviu acordat postului CNN, el se adresează tatălui său, cerându-i să-şi schimbe metodele de luptă. “Încerc să îi spun tatălui meu: «Încearcă să găseşti o altă modalitate de a ajuta şi găseşte-ţi un obiectiv. Folosirea acestor bombe, a acestor arme nu este bună pentru nimeni»” a declarat fiul lui Bin Laden, susţinând că nu este doar o rugăminte de a sa, ci şi a altor musulmani.

Chiar dacă nu este de acord cu metodele şi mijloacele de luptă ale organizaţiei conduse de tatăl său, nu-l consideră terorist pe Osama şi nici nu-l vede prea curând prins de forţele antiteroriste, deoarece localnicii îl sprijină trup şi suflet: “Nu ascund faptul că sunt fiul lui Osama. Nu îmi ascund numele (…) Sunt mândru de numele meu, dar (…)oamenii se sperie şi fug. Nu cred că tatăl meu este terorist, iar istoria va dovedi că nu este (…) iar oamenii de acolo sunt altfel, nu le pasă de guvern” a explicat el.

Omar a părăsit al-Qaida pentru că nu vrea ca numele său să fie asociat cu uciderea civililor: “Personal nu cred că atentatele de la 11 septembrie au fost drepte, dar s-au întâmplat. Nu cred că războiul din Vietnam a fost drept. Nu cred că ceea ce se întâmplă în Irak este drept”, a precizat el, considerând că acum este greu să mai fie oprite astfel de acţiuni: “nu are puterea de a opri mişcarea în acest moment”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu