Regina Marii Britanii îi mulţumeşte unui fost miner

Corina Lesan la 21 January, 2008

Ovidiu PârâianuRegina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a trimis o scrisoare de mulţumire unui fost miner din Valea Jiului, devenit mai apoi artist plastic, după ce acesta i-a dăruit o lucrare inspirată din opera lui Constantin Brâncuşi, realizată în aur pur. Artistul plastic este Ovidiu Pârâianu, originar din localitatea Petroşani, fost miner la o exploatare a cărbunelui din Valea Jiului. După ce a renunţat la munca în mină, s-a dedicate artei.

Lucrarea pe care a trimis-o reginei este cea de-a 375-a lucrare a artistului: o cheie din aur (în valoare de aproximativ 5.000 de euro) pe care a reprodus opere importante ale sculptorului roman: Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului. Cheia este ornată cu briliante, safire şi rubine şi, pentru a o dărui reginei, Ovidiu Pârâianu s-a deplasat personal la Londra, pe cheltuiala sa. Despre scrisoarea primită Ovidiu Pârâianu a declarat: „Am primit o scrisoare în care îmi mulţumea pentru cadoul pe care i l-am dat. Am fost foarte surprins, nu mă aşteptam, dar sunt foarte fericit că această cheie a ajuns pe mâna reginei, mai ales că a celebrat cei 60 de ani de căsătorie cu soţul său, prinţul Philip”.

Artistul a realizat toate lucrările de până acum în aur şi toate reproduc sau sunt inspirate din lucrările lui Constantin Brâncuşi. Dintre ele a mai trimis şi altor personalităţi, cum ar fi guvernatori din SUA şi chiar preşedintele George Bush, dar este prima dată când primeşte o astfel de scrisoare de mulţumire.

 

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu