Adrian Mutu acuzat de simulare

Corina Lesan la 20 January, 2008

Adran MutuOficialii clubului de fotbal AC Torino îl acuză pe Adrian Mutu, atacant la echipa Fiorentina, că ar fi simulat cele două penaltiuri obţinute în întâlnirea de sâmbătă. Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru Fiorentina. Urbano Cairo, preşedintele clubului AC Torino a declarat că nu ar fi prima oară când Mutu apelează la astfel de practici : “A doua lovitură de pedeapsă a fost scandaloasă, o ruşine. La Mutu astfel de plonjoane nu sunt o noutate”. Aceeaşi părere o are şi Walter Novellino, antrenorul torinezilor, în special despre cel de-al doilea penalti: “Al doilea penalti la Mutu a fost inventat. Fundaşul meu nu l-a atins. Un arbitru nu poate acorda astfel de lovituri depedeapsă pentru că atunci rezultatul este fals”.

Adrian Mutu a răspuns acestor acuzaţii, declarând că nu este un “cascador” cum îl consideră cei de la AC Torino: “Eu nu sunt un cascador, nu plonjez în careu, nu am furat nimic, întrebaţi-l şi pe Lanna, el ştie că m-a atins. Mai multe dubii sunt la primul penalti, a fost o contră cu fundaşul care a atins şi mingea. La ambele penaltiuri am fost atins. La primul Lanna mi-a atins piciorul stâng, iar la celălalt aş fi fost nebun să mă trântesc având în vedere că eram în faţa portarului. Jucătorii de la Torino nu au protestat şi asta ar trebui să fie edificator”.

Primul dintre golurile suspectate de torinezi a fost marcat de Christian Vieri, pe care Adrain Mutu l-a lăudat pentru jocul său: “Mi s-a părut corect ca Vieri să bată primul penalti pentru a ajunge golul numărul 200. Chiar eu i-am pus mingea la punctul cu var, pentru el a fost o mare satisfacţie”. Cel de-al doilea gol, după penalty, în minutul 76 a fost marcat de Mutu.

Presa internaţională nu-l consideră pe Adrian Mutu vinovat de simularea penaltiurilor, dimpotrivă. Site-ul violanews.it i-a acordat nota 7,5 şi a scris laudativ la adresa lui: “Mutu a obţinut două penaltiuri, a marcat, a fost un permanent pericol pentru defensiva adversă. Aleargă ca un mijlocaş. Devastator.”

Site-ul fiorentinanews.it l-a notat cu 7 şi-l consideră indispensabil echipei Fiorentina: “Chiar dacă nu a fost în cea mai bună zi, a obţinut două penaltiuri decisive pentru victoria finală. Pe al doilea l-a transformat cu o execuţie puţin riscantă, dar eficientă. Fără Mutu Fiorentina combină puţin. Este mereu nevoie de român pentru a putea înscrie. Chiar şi într-o seară în care nu pare în cea mai bună formă el se dovedeşte a fi decisive”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu