Boicotarea telefoanelor Nokia, în Germania

Corina Lesan la 20 January, 2008

Uzina Nokia din BochumAnunţul făcut acum o săptămână, de compania finlandeză Nokia, precum că va închide complet uzina sa de la Bochum (Germania) şi va transfera producţia respectivă de telefoane mobile în România, unde costurile salariale sunt mai scăzute, a stârnit valuri de nemulţumire în Germania: 2.300 de locuri de muncă vor dispărea, alte câteva sute sau chiar mii vor fi afectate indirect de închiderea uzinei.

S-a ajuns chiar la un boicot asupra telefoanelor Nokia, anunţat de Horst Seehofer, ministrul Agriculturii şi Protecţiei consumatorului, care a declarat că are în vedere boicotarea utilizării de telefoane marca Nokiaîn ministerul pe care îl conduce. O altă voce în sprijinul boicotului este Kurt Beck, preşedintele Partidului Social-Democrat german (SPD): ” Nu este genul meu să cer boicotarea unui produs. Dar pentru mine, şi probabil pentru numeroşi germani, numele Nokia nu mai sună bine de o săptămână. În ceea ce mă priveşte, în casa mea nu vor mai exista telefoane Nokia. Nu vreau să-mi aduc aminte de acest subiect incredibil de câte ori vorbesc la telefon “, a declarat Beck într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

De asemenea, Peter Struck, responsabil al grupului parlamentar SPD, a denunţat “capitalismul de caravană” – care permite companiilor să îşi transfere în diverse ţări producţia – şi a comunicat că a renunţat la telefonul său mobil Nokia. Chiar o organizaţie întreagă, filiala din Bochum a Confederaţiei sindicatelor germane (DGB) a lansat un apel virulent pentru boicot. În acest sens, se anunţă şi o manifestaţie de proporţii la Bochum.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu