Dan Ioan Popescu nu mai este şeful PC Bucureşti

Corina Lesan la 19 January, 2008

Dan Ioan Popescu nu mai este şeful PC BucureştiAseară, la încheierea şedinţei Biroului Politic al organizaţiei de Bucureşti a Partidului Conservator (PC) a fost comunicată înlăturarea lui Dan Ioan Popescu de la şefia organizaţiei. Interimar pe această funcţie va fi senatorul Irinel Popescu. Această schimbare era previzibilă după alegerile europarlamentare din noiembrie, când, în Bucureşti, PC a obţinut doar 2,2%. La scurt timp după alegeri, preşedinţii filialelor care nu obţinuseră minim 5% la scrutin şi-au depus demisiile.

De la şedinţa care a analizat toate acele demisii, Dan Ioan Popescu a lipsit şi nici demisia nu şi-a dat-o. După respectiva întrunire, PC a anunţat că situaţia Bucureştiului va fi clarificată după o analiză atentă făcută de o firmă de marketing politic.

Dan Ioan Popescu era coordonatorul filialelor din Bucureşti, nu preşedinte ales. El şi-a adus toţi foştii colaboratori fideli din PSD – Codrin Ştefănescu, Cristian Popescu Piedone, Alina Moise, Octavian Petrovici etc, pentru a controla mai bine organizaţia. Dar nu i-a reuşit mare lucru, căci, cu excepţia Sectorului 6, PC n-a avut niciodată organizaţii puternice în Bucureşti. Să nu uităm că, de ani buni, nu a fost ales un preşedinte, ci doar interimari (chiar şi Dan Voiculescu, preşedintele PC a fost de câteva ori preşedinte interimar al PC Bucureşti). Probabil că după Congresul PC de săptămâna viitoare se vor organiza alegeri şi în filiala din Bucureşti şi pe sectoare.

O altă problemă a PC este că nu prea au candidaţi la funcţiile primar de sectoare şi de primar general al Bucureştiului. Singurul nume anunţat până acum a fost cel al lui Cristian Popescu “Piedone”, la Primăria Sectorului 4. Pentru Bucureşti, se vorbeşte de senatorul Marius Marinescu. Candidatul la Primăria Generală se va stabili în urma unui sondaj.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu