Laptop-ul unui înalt ofiţer englez a fost furat

Corina Lesan la 19 January, 2008

Laptop-ul unui înalt ofiţer englez a fost furatAgenţia Reuters a anunţat că laptopul unui înalt ofiţer al forţelor navale britanice a fost furat, ceea ce înseamnă că sunt ca şi pierdute date confidenţiale aparţinând unui număr de 600.000 de persoane. Este vorba despre persoane care s-au înrolat în forţele navale şi aeriene sau care intenţionau să facă acest lucru.

Dezvăluirea unor astfel de informaţii poate avea consecinţe foarte grave pentru persoanele care încearcă să se apere în faţa furtului de identitate. În acest sens, au fost avertizate băncile, deoarece conturile personale ar putea fi afectate în urma incidentului, dar şi pentru a putea fi urmări eventualele accesări ilegale ale acestora.

Ministerul Apărării a comunicat că laptopul a fost furat în oraşul Birmingham, în noapte de 9 spre 10 ianuarie, dar nu a fost anunţat decât după nouă zile, din cauza potenţialului impact asupra anchetei aflate în desfăşurare. Poliţia a precizat că furtul este anchetat “minuţios şi profesionist” de forţele de ordine, în colaborare cu Ministerul Apărării.

Este un incident grav care nu face decât să îngreuneze eforturile guvernului condus de Gordon Brown de a face faţă scandalurilor provocate de pierderi repetate ale unor astfel de date personale. Nu de mult, în noiembrie, au fost pierdute de către Departamentul pentru Taxe şi Vămi, două CD-uri cu informaţii privind 25 de milioane de solicitanţi de alocaţii pentru copii. La o săptămână, s-a anunţat că  un subcontractor privat din SUA a pierdut datele a trei milioane de elevi ai şcolilor de şoferi, iar în decembrie au dispărut fişe medicale din nouă centre medicale (numai centrul City and Hackney din Londra a pierdut datele a 160000 de copii).

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu