Încep să se anunţe viitorii candidaţi la primărie

Corina Lesan la 16 January, 2008

Încep să se anunţe viitorii candidaţi la primărie

Mai sunt câteva luni bune până la alegerile locale, dar partidele încep să nominalizeze persoanele care vor candida la funcţiile de primari. Cel mai „grăbit” a fost Gheorghe Ştefan (cunoscut şi sub numele de „Pinalti”) care a demisionat anul trecut din PNL şi încă din decembrie a anunţat că va candida la funcţia de primar în Piatra-Neamţ, declarând: „Da, sută la sută voi candida din partea PDL. Iar PD-L-ul va lua la alegeri între 35 şi 45% din voturi.”

Partidul Conservator (PC) l-a nominalizat pe Cristian Popescu Piedone pentru funcţia de primar al Sectorului 4 din Bucureşti. “PC a hotărât că Popescu Piedone va fi candidatul pentru Primăria Sectorului 4 şi suntem convinşi că va câştiga, pentru că nu este un politician” a declarat preşedintele PC, Dan Voiculescu, la încheierea şedinţei Biroul Politic al PC. Candidaţii la Primăria Bucureşti şi la celelalte sectoare vor fi nominalizaţi săptămâna viitoare.

Cezar Preda, vicepreşedintele PD-L, este candidat la funcţia de primar al municipiului Buzău. În legătură cu această decizie, Cezar Preda a declarat: „Eu voi candida la Primăria oraşului Buzău. PD m-a responsabilizat cu această problemă şi sper ca şi noul partid să facă acelaşi lucru. Nu voi face nici o înţelegere cu nici un alt partid, cu Boşcodeală (primarul PSD al Buzăului, Constantin Boşcodeală) sau cu Ion Vasile (liderul PSD Buzău). E treaba social-democraţilor să-şi rezolve căderile de imagine şi trendul descendent al reprezentării PSD în judeţ.”

La PSD lucrurile nu sunt încă clare. Preşedintele partidului, Mircea Geoană, are în plan chiar desemnarea unei persoane dinafara partidului (asemănătoare cu ce s-a petrecut în vremea lui Adrian Năstase, când Ilie Năstase a candidat tot la primărie): „Nu este exclus să avem pe cineva din afara partidului, dacă nimeni nu se hotărăşte. În acest moment, n-am luat nicio decizie, lucrăm cu toate variantele pe masă: fie un candidat din partid, fie unul din afară”.

Până acum, în afara lui Marian Vanghelie, niciun pesedist nu este dispus să investească în campania electorală, ştiut fiind că, în Bucureşti, PSD stă prost în sondaje. Marian Vanghelie nu va da bani decât pentru campania sa, iar PSD Bucureşti va boicota orice candidat impus de conducerea centrală. Oricum, a fost comandat un sondaj pentru a se vedea care personalitate este pe gustul bucureştenilor, iar rezultatele vor fi aflate până în 15 februarie.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu