George Clooney, mediator în greva scenarişilor

Corina Lesan la 14 January, 2008

George Clooney, mediator în greva scenarişilorGreva celor aproape 10000 de scenarişti americani, începută în luna noiembrie, a afectat financiar lumea showbiz-ului american. Posturile TV americane sunt nevoite să caute soluţii pentru a supravieţui, după ce difuzarea a 50 de seriale, emisiuni şi show-uri de televiziune au fost întrerupte (se estimeată că pierderile în televiziuni şi industria filmului au ajuns la circa 1 miliard de dolari).

Chiar şi festivitatea de decernare a premiilor Globul de Aur, din cauza faptului că mulţi actori s-au solidarizat cu greviştii, a fost înlocuită cu o simplă conferinţă de presă (televiziunea NBC, câştigase anul trecut din transmiterea celor 4 ore ale manifestării, circa 26,9 milioane de dolari). Dacă greva nu se va încheia curând, va tulbura şi gala Premiilor Oscar (ABC, care a transmis anul trecut gala Oscar, a câştigat în jur de 80 de milioane de dolari).

Celebrul actor George Clooney, pentru a se pune capăt grevei, s-a oferit să medieze conflictul dintre sindicatul scenariştilor şi producătorii de la Hollywood. Pentru a avea cât mai mulţi sorţi de izbândă în demersul său, Clooney consideră că este necesar să atragă şi alte nume respectate ale Hollywoodului, cum ar fi Steven Spielberg, Tom Hanks şi John Wells, producătorul serialului ER. “Sperăm ca toţi cei implicaţi să se închidă într-o cameră şi să nu mai iasă de acolo până nu ajung la un consens. Vrem să se termine greva. Asta e cel mai important”, a declarat Clooney.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu