Şeful Interpol acuzat de corupţie

Corina Lesan la 07 January, 2008

Jackie SelebiUn comunicat al Interpol anunţă că duminică, Jackie Selebi, preşedintele Interpol, şi-a dat demisia din cauza implicării sale într-un scandal de corupţie în Africa de Sud, ţara sa de origine. Selebi este şeful poliţiei sud-africane, iar din 2004 este şi preşedinte al Interpol. El a declarat că a ales să-şi dea demisia pentru ca acuzaţiile ce i se aduc să nu păteze reputaţia Interpolului.

Procurorul general din Africa de Sud anunţase încă de vineri că îl va inculpa pe Jackie Selebi pentru corupţie şi obstrucţionarea justiţiei, deoarece se află în relaţie “de corupţie generalizată” cu un traficant de droguri. Este vorba despre Glen Agliotti, un traficant de droguri acuzat de a fi implicat în uciderea unui magnat minier. Jackie Selebi ar fi primit de la Agliotti, susţine procurorul, 1,2 milioane de euro pentru a-i furniza traficantului informaţii privind anchetele care îl vizau

Preşedintele Africii de Sud, Thabo Mbeki, a anunţat sâmbătă că Jackie Selebi a fost suspendat de la conducerea poliţiei naţionale, dar a refuzat să se pronunţe asupra vinovăţiei lui Selebi, aşteptând ca justiţia să îşi urmeze cursul.

Ronald K Noble, secretarul general al Interpolului, a laudat profesionalismul fostului preşedinte agenţiei, declarând că acesta “s-a ghidat şi a acţionat în aşa fel încât să sporească securitatea globală şi cooperarea poliţiei pe plan mondial”. De asemenea, el consideră că acuzaţiile la adresa lui Selebi nu au nimic de-a face cu activitatea organizaţiei.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu