“Saptamâna anti NATO la Bucureşti” anunţată pe internet

Corina Lesan la 12 January, 2008

Imagine din timpul acţiunilor de protest antiglobalizare, din iunie 2008, la summitul G8 din Heiligendamm (Germania)Marele summit NATO de la Bucureşti se anunţă deja ca o bună ocazie de protest pentru grupările antiglobaliste şi anarhiste din toată lumea. De obicei, orice mare întâlnire a NATO, a G8 sau a Organizaţiei Mondiale a Comertului este marcată de proteste ample ale acestor grupări, aşa că este de aşteptat ca ele să se petreacă şi în aprilie, pe durata summitului de la noi. Vor fi instituite măsuri de siguranţă, pază şi protecţie, având în vedere că, la ultimul summit G8 ce s-a desfăşurat în localitatea Heiligendamm (Germania) au fost mobilizaţi aproximativ 100.000 de manifestanţi, peste 15.000 de poliţisti, peste 1.000 de militar şi a fost ridicat un gard de oţel în jurul localităţii, lung de 12 kilometri.

“Saptamâna anti NATO la Bucureşti” anunţată pe internetPe site-ul www.contra-doxa.com a fost deja postat anunţul organizării în aprilie 2008 a “Saptamâna anti NATO” la Bucureşti. Pentru cei care vor să participe, sunt descrise amănunţit formalităţile ce trebuie să le îndeplinească pentru a intra în România, obiectivele ce vor fi vizate pentru acţiuni anarhiste (Casa Poporului, baza militară de la Kogălniceanu, bisericile ortodoxe din Bucureşti).

Site-ul informează pe viitorii participanţi la mişcări de protest asupra pedepselor prevăzute de Codul penal român. Sunt traduse articole din Codul penal care incriminează abuzul autoritaţilor împotriva libertăţilor individuale, arestarea ilegală, relele tratamente aplicate de autoritaţi şi sunt informaţi despre infracţiunile pentru care ar putea fi acuzaţi: acţiuni îndreptate împotriva ordinii constituţionale, asocierea pentru comiterea de infracţiuni, propaganda în favoarea unui stat totalitar. Este pus la dispoziţie chiar şi un mic dicţionar, util în momentele participarii la proteste: sunt traduse în engleză expresii precum: “du-te naibii”, “vine poliţia”, “dispari”, “poliţia atacă”, “ajutor”, “sunt nevinovat” sau “vreau să-mi sun avocatul”.

De asemenea, suntdescrise armele din dotarea forţelor de ordine împotriva protestatarilor: tunuri cu apă, cai, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc (folosite de poliţie şi la Parada Gay de la Bucureşti).

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu