Bill Gates se retrage din staff-ul tehnic Microsoft

Corina Lesan la 07 January, 2008

Bill GatesBill Gates, co-fondatorul Microsoft, a deschis expoziţia Consumer Electronics Show din Las Vegas, primul târg de anvergură al anului 2008, în domeniul IT&C. Este a 11-a ediţie inaugurată de Gates, ocazie cu care a anunţat că decizia luată în 2006, de a se retrage din stuff-ul tehnic al Microsoft, chiar se va materializa în luna iulie din acest an. Urmează să-şi păstreze funcţia de preşedinte al companiei Microsoft şi de consultant pentru viitoarele proiecte de dezvoltare. Doreşte ca astfel să se dedice acţiunilor caritabile iniţiate prin fundaţia creată mai demult, de el şi soţia sa, Melinda.

„Va fi prima dată, de la vârsta de 17 ani, când nu voi mai lucra full-time la Microsoft. Nu ştiu cum va fi ultima zi, va fi ciudat. Ce să faci în ultima ta zi? Aşa că am rugat câţiva prieteni să mă ajute să mă pregătesc pentru asta” a declarat Bill Gates, prezentând un videoclip în care, desigur în glumă, le cerea un loc de muncă lui Bono de la U2 şi celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al SUA, Hillary Cllinton şi Barack Obama. Aceştia, tot în glumă, îi declară ori că nu au nevoie de el, ori că nu-l cunosc.

Tot cu această ocazie, Bill Gates a emis câteva previziuni legate de viitorul domeniului IT&C, având în vederea că, susţine Gates, la ora actuală funcţionează peste un miliard de computere la nivel mondial şi circa 40% din populaţia lumii deţine un telefon mobil. După părerea sa, în deceniul următor, evoluţiile tehnologice vor fi mai accelerate decât cele din ultimii zece ani, internetul va fi disponibil pe toate tipurile de aparate IT&C, se va constata o invazie a dispozitivelor video High Definition pe toate tipurile de suprafeţe, chiar pe mese sau pereţi (noile interfeţe bazate pe comenzi tactile sau vocale vor lua locul clasicelor tastaturi şi mouse-uri) şi vor apărea lumi virtuale din ce în ce mai sofisticate.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu