Lacoste nu mai are exclusivitate asupra crocodilului verde

Corina Lesan la 04 January, 2008

Lacoste nu mai are exclusivitate asupra crocodilului verdeUn cabinet stomatologic din Cheltenham, Marea Britanie, „The Dental Practice”, a început să foloseasca logo-ul firmei Lacoste – celebrul crocodil verde, încă de la jumătatea anilor ’90. Abia în anul 2004 medicii britanici Tim Rumney şi Simon Moore au depus cererea de înregistrare a logoului.

Compania Lacoste, producătoare de articole de îmbrăcăminte, a făcut imediat contestaţie, motivându-şi acţiunea pe asemănarea puternică dintre logo-ul lor şi cel al cabinetului stomatologic. Procesul a durat peste trei ani. În luna mai 2007, justiţia a dat dreptate celor doi medici dentişti. Avocaţii companiei franceze au făcut, desigur, apel. În urmă cu câteva zile, rezultatul noului apel a fost, din nou, că dentiştii vor putea folosi în continuare crocodilul pe sigla lor. Mai mult decât atât, compania Lacoste a fost obligată şi la plata a 1500£ către cabinetul stomatologic, drept cheltuieli de judecată.

Ca urmare, producătorul francez Lacoste nu mai are exclusivitate asupra siglei cu celebrul crocodil, iar medicii britanici au dreptul să utilizeze sigla aleasă în urmă cu mulţi ani. “Suntem foarte bucuroşi că situaţia a fost clarificată, mai ales după un proces atât de lung. Nu considerăm că ne aflam în aceeaşi piaţă cu Lacoste şi nu înţelegem de ce ne-am incomoda unul pe altul”, a declarat unul dintre medicii britanici,Tim Rumney.

1 Comment so far

  1. CTI97 January 5th, 2008 1:04
     

    probabil urmeaza un proces lacoste vs. trilulilu, tot si-au mutat serverele in franta.

Lasa un comentariu