Începe “Consumer Electronics Show”, în Las Vegas

Corina Lesan la 05 January, 2008

Începe “Consumer Electronics Show”, în Las VegasLuni, 7 ianuarie, se va deschide în Las Vegas prima expoziţie internaţională de anvergură din domeniul IT&C, a anului 2008. La “Consumer Electronics Show” (CES) îşi vor expune gadgeturile peste 1.300 de companii din afara Statelor Unite (cu 21% mai multe decât anul trecut) şi 1.600 de companii din SUA. În 2007, la CES, pe o suprafaţă de aproape 550.000 de metri pătraţi, au expus 2.700 de companii, cu peste 20.000 de noi produse lansate, şi a fost vizitată de peste 140000 de oameni.

Două teme importante ale expoziţiei sunt ecologia şi mobilitatea. Din categoria gadgeturilor “eco” sunt cele de la compania Fujitsu, care va expune un PC făcut din polimeri pe bază de cereale, biodegradabili. Pe aceeaşi linie “verde” se înscrie şi compania Asustek, care va prezenta un laptop cu carcasă din bambus.

Cât despre mobilitate, aceasta va fi nu doar o temă a expoziţiei, ci şi a anului în care abia am intrat. Se estimează că piaţa PC-urilor ultramobile (UMPC) va creşte cu aproximativ 30% în 2008. Şi giganţii internetului manifestă un interes accentuat pentru lansarea de noi tehnologii mobile: Yahoo! urmează să prezinte o variantă alternativă la platforma Android a celor de la Google. Unele companii vor prezenta terminale care au încorporat acest software, iar despre HTC se zvoneşte că are deja pregătite astfel de dispozitive mobile.

Una din noutăţile aşteptate la CES este modelul de televizor OLED (Organic Light-Emitting Diode) produs de Samsung. Acesta va avea o grosime de numai 4,3 milimetri şi un consum energetic înjumătăţit faţă de un televizor LCD. Primul model de televizor OLED a fost produs de Sony. Interesant va fi şi LCD-ul celor de la LG Philips, cu ecran multi-screen de 52 de inch.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu