A fost amânat Raliul Dakar

Corina Lesan la 04 January, 2008

Traseul Raliului DakarCu doar o zi înainte de startul celei de-a 30-a ediţii a celebrului Raliu Dakar, compania organizatoare, Amaury Sport Organisation, a anunţat că ediţia din acest an a fost anulată din motive de securitate. Este o premieră nedorită în această mare cursă, deoarece, din anul 1979 când a avut loc prima sa ediţie, niciun start nu a fost anulat până acum.

Ministrul de Externe al Franţei, Bernanrd Kouchner, a avertizat organizatorii raliului Dakar 2008 că parcurgerea zonei din Mauritania, prevăzută pentru perioada 11-19 ianuarie, este o etapă cu mari riscuri din cauza ameninţărilor teroriste. În acea zonă, chiar înainte de încheierea anului 2007, patru turişti francezi si-au pierdut viaţa într-un atentat revendicat de o celulă teroristă Al Qaeda.

În acest an, România era pregătită să participe la Raliul Dakar cu un echipaj la clasa auto (Gabriel Nicolae şi Liviu Stan), cu patru piloţi la clasa moto (Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu şi Alexandru Gârbacea) şi, pentru prima oară, cu un autocamion din seria limitată la doar zece exemplare în întreaga lume, un MAN 6×6, pilotat de Liviu Butuza. Ar fi fost cea mai numeroasă participare la acest raliu.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu