Ariel Sharon – 2 ani în stare de comă

Corina Lesan la 04 January, 2008

Ariel SharonÎn 4 ianuarie 2006, Ariel Sharon, fostul premier israelian, era internat de urgenţă la Tel Aviv, în stare de comă, la 6 săptămâni de la atacul cerebral suferit de acesta. Medicii care îl supraveghează şi acum pe cel supranumit “buldozerul” au declarat că starea sa de sănătate este neschimbată.

Fostul general, aflat încă în comă în Centrul Medical Sheba din spitalul Tel-Hashomer, este alimentat prin sondă şi are o activitate cerebrală foarte limitată, dar reacţionează uneori la vocile celor din jur. Unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui, Raanan Gissin, consideră că revenirea în politică a lui Ariel Sharon nu va mai fi posibilă, chiar dacă va ieşi din starea de comă: “Păstrez speranţa recuperării sale, dar cred că el nu ar dori să revina în politică dacă se va întâmpla acest lucru”.

Ariel Sharon este cel care a luat decizia de a retrage armata şi coloniştii israelieni din Fâşia Gaza, în anul 2005. Tot el a înfiinţat partidul de centru Kadima, care, după internarea în spital a lui Sharon, a fost condus de Ehud Olmert. Acesta nu a reuşit să atingă cota de popularitate a lui Sharon, ba chiar se află la cea mai scazută cotă de popularitate înregistrată vreodată de un prim-ministru în Israel. “Pentru israelieni, lipseşte un lider care nu acţioneaza numai din necesitate politică. Sharon făcea lucruri având sentimentul îndeplinirii unei misiuni, îşi asuma responsabilitatea şi acţiona. Ariel Sharon nu a fost întotdeauna popular, dar în momentul izbucnirii unei crize, toata lumea ştia că poate conta pe el” a mai spus Raanan Gissin.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu