Sever Mureşan graţiat de Nicolas Sarkozy??

Corina Lesan la 04 January, 2008

Sever Mureşan graţiat de Nicolas Sarkozy??O organizaţie non-guvernamentală denumită Organizatia Europeană pentru Drepturile Omului (OEDO), cu sediul în Strasbourg, a dat un comunicat prin care anunţă că Sever Mureşan urmează să fie graţiat la data de 4 ianuarie, de către preşedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Afaceristul român era cercetat în Franţa pentru tentativă de omor şi spălare de bani.

În martie 2007 a fost emis de către autorităţile franceze un mandat de arestare internaţional pe numele lui Sever Mureşan. Afaceristul era acuzat de fapte petrecute în 2005 pe teritoriul francez: tentativă de omor, spălare de bani, uz de fals şi fals de monedă. În iunie 2007, Curtea de Apel Bucureşti a decis punerea în executare a mandatul de arestare emis pe numele lui Sever Mureşan de autorităţile din Dijon. Cu acea ocazie, instanţa a constatat că inculpatul fusese deja predat autorităţilor franceze încă din 21 mai, în baza unui alt mandat emis de autorităţile din Lille.

Se pare că OEDO (care pretinde că are susţinerea Comisiei Europene) ar fi negociat cu preşedintele Frantei si cu Ministerul francez al Justiţiei pentru ca Sever Muresan să fie pus în libertate, iar anchetele penale iniţiate să fie anulate. În comunicatul organizaţiei (semnat de „comisarul” Ştefan Rostaş) se spune că “anularea procesului nu a fost o activitate uşoară, întrucât au fost implicate şi serviciile române. Mai multe agenţii de securitate europene au dovedit că dosarul Mureşan a fost făcut la cerere şi mai ales că persoana care a cerut ca Andrei Sever Mureşan să fie pus după gratii este un înalt demnitar român, al cărui nume nu poate fi divulgat”.

În România Sever Mureşan este cunoscut mai mult prin scandalul falimentului Băncii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat şi extrădat din Ungaria în 1999, dar a fost achitat în 2005.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu