Proaspătul campion mondial, Cho Yoi-Sam, deconectat de la aparate

Corina Lesan la 02 January, 2008

Proaspătul campion mondial, Cho Yoi-Sam, deconectat de la aparateBoxerul sud-coreean Cho Yoi-Sam a devenit recent, pe 25 decembrie 2007, campion mondial de box profesionist, versiunea WBC. El l-a învins la puncte, în 12 reprize, pe indonezianul Heri Amol. Din nefericire, Cho Yoi-Sam nu s-a putut bucura de victorie, părăsind ringul de box în comă.

A fost internat de urgenţă, dar, la o săptămână, medicii coreeni consideră că boxerul nu mai are nicio şansă de revenire la normal şi, drept urmare, au luat decizia de a-l deconecta de la aparatele de menţinere a funcţiilor vitale. Joi se va anunţa oficial moartea lui Cho Yoi-sam, urmând ca o echipă specializată să preleveze organele pugilistului coreean, care vor fi folosite pentru transplantul la alţi bolnavi.

Cho Yoi-sam a participat la 37 de lupte pe ringul de box profesionist, pe care le-a încheiat în majoritate cu victorii (32 de meciuri, dintre care 19 câştigate cu KO). În palmaresul său se afla şi titlul de campion WBO în categoria de 49 kg, câştigat în octombrie 1999.

În ultimul său meci, cel cu Heri Amol, Cho Yoi-Sam a fost trântit la podea, dar a reuşit, totuşi, să se ridice şi să continue lupta până la final. Juriul a decis victoria la puncte în favoarea sud-coreeanului, care a devenit astfel campion intercontinental, vesiunea WBO la categoria de 50,8 kg. La foarte scurt după victorie, Cho Yoi-Sam şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost scos din sală pe targă, fiind dus la spital. Medicii au constatat că boxerul avea o puternică hemoragie internă la nivelul creierului. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, dar starea de comă a continuat fără şanse de supravieţuire, ceea ce i-a determinat pe medici ca azi să-l decontecteze de la aparatele care îl mai ţineau în viaţă.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu