Posibile şanse pentru fetiţele siameze Anastasia şi Tatiana

Corina Lesan la 01 January, 2008

Posibile şanse pentru fetiţele siameze Anastasia şi TatianaCazul surorilor siameze de origine română, Anastasia şi Tatiana Dogaru, este cunoscut în toată lumea. Deşi medicii de la spitalul Rainbow din Cleveland începuseră intervenţiile chirurgicale de separare, în luna august le-au întrerupt. În timpul ultimei operaţii, a scăzut foarte mult tensiunea Anastasiei, punându-i viaţa în pericol. Riscurile au fost considerate de către medici mult prea mari pentru a mai continua vreo altă intervenţie chirurgicală.

Fetele se simt bine, au început să meargă la grădiniţă şi, susţine presa locală, au cucerit inimile multor locuitori din Cleveland, oraşul în care s-au stabilit din luna martie. “Vine autobuzul dimineaţa şi le aduce după aia acasă, la prânz, înapoi. Merg singure şi le place foarte mult să meargă cu autobuzul o jumătate de oră până la şcoală”, spune mama lor. Cu toate acestea, nici părinţii, nici Fundaţia din Dallas, care se ocupă de îngrijirea celor două fetiţe, nu au abandonat eforturile de a găsi o soluţie, astfel că un chirurg de la Universitatea Yale s-a declarat dispus să caute variante de separare.

Medicii din New Haven le-au consultat şi, peste câteva săptămâni, vor declara dacă vor efectua o intervenţie chirurgicală. De aceasta se va ocupa medicul John Persing, specializat în chirurgie plastică la Universitatea Yale şi echipa acestuia. “Am apreciat foarte mult felul de a aborda problema din partea echipei din Cleveland şi sperăm să avem cel puţin acelaşi realism din partea acestei echipe pe care am văzut-o acum. În primul rând, să se gândească la fete, şi nu la succesul medical” a declarat tatăl fetiţelor.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu