Incident aviatic pe Otopeni

Corina Lesan la 30 December, 2007

Incident aviatic pe OtopeniÎn jurul orei 11.30, o aeronavă Boeing 737 aparţinând companiei Tarom urma să decoleze de pe Aeroportul Otopeni spre Sharm El Sheikh. Vizibilitatea era redusă, dar se dăduse acordul de decolare. Avionul, în timp ce rula pentru a se ridica de la sol, a lovit o maşină aflată pe pistă.

La bord se aflau 117 pasageri care, din fericire, nu au fost răniţi. Au fost evacuaţi prin procedura standard în astfel de cazuri şi aduşi la terminalul Aeroportul Otopeni. Ei îşi vor continua cursa spre Sharm El Sheikh (Egipt), în câteva ore, fiind deja în pregătire un nou avion şi un alt echipaj.

Maşina care a fost lovită pe pista de decolare aparţinea serviciului de întreţinere şi se pare că fusese uitată pe pistă. Din cauza ceţii, piloţii au văzut în ultima clipă autovehiculul, dar au reuşit să redirecţioneze avionul pentru a diminua lovitura care ar fi putut să conducă la explozii şi incedii.

Reprezentaţii Aeroportului Otopeni au declarat că deja s-a format o echipă care va ancheta cauza ciocnirii, lipsa de coordonare între serviciile aeroportului, ce anume a permis decolarea pe o pistă unde se afla un autovehicul. De asemenea, va fi elucidată prezenţa maşinii acolo şi dacă este vorba despre o problemă tehnică sau de comunicare, sau este vină umană.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu