Construcţii “made by Sir Norman Foster” în Rusia

Corina Lesan la 30 December, 2007

Macheta “Insulei de cristal”La circa zece kilometrii Moscova va fi înălţată cea mai mare clădire din Europa. Zgârie-norul va fi denumit “Insula de Cristal”, iar înălţimea sa va ajunge la 449,88 metri. Unul dintre cei mai reputaţi arhitecţi din lume ai momentului, Sir Norman Foster va proiecta viitorul edificiu. El este “autorul” gigantului pod Millau, Stadionului Wembley, Turnului Hearst din New York, centrului tehnologic McLaren sau Aeroporului din Hong Kong.

Turnul “Pomul de Crăciun al Moscovei”În Rusia, noua construcţie este cel de-al doilea uriaş edificiu proiectat de, după celebrul turn denumit “Pomul de Crăciun al Moscovei”, care va fi inaugurat în 2011. Acest turn va avea 600 de metri înălţime, 118 etaje, fiind cel mai mare turn din Europa. Ultimele 7 etaje vor servi drept platformă pentru vizitatori.

Înfăţişarea “Insulei de cristal” va fi cu totul special: ca o piramidă spiralată sau, în viziunea altora, ca un vulcan. Denumirea “de cristal” vine de la faptul că pereţii exterior ai edificiului vor fi dotaţi cu panouri solare pentru alimentarea cu energie. Costul total al ridicării realizării construcţiei uriaşe sunt estimate la 4 miliarde de dolari. Poate şi de aceea mulţi ruşi o consideră ca un simbol al creşterii puterii economice a Rusiei.

Baza clădirii va avea diametrul de 701 metri. Vor fi înglobate în “Insula de cristal” 900 de apartamente de lux, 3.000 de camere de hotel, un teatru, un complex de fitness, un cinematograf, un muzeu, o şcoală internaţională pentru 500 elevi şi nenumărate spaţii comerciale.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu