Superstiţii de An Nou :))

Corina Lesan la 31 December, 2007

Superstiţii de An Nou :))Se spune că felul în care începi un an va influenţa desfăşurarea lui. Superstiţii, obiceiuri păgâne, cine ştie de ce inventate, ele persistă în subconştientul colectiv. Se zice că e bine să ai toate datoriile plătite înainte de a începe noul an, să ai în buzunar, la miezul nopţii, câteva monede, iar în prima zi a anului să nu împrumuţi bani.

Mâncarea din Anul Nou să nu fie preparată din carne de pasăre, deoarece se va risipi norocul de peste an, aşa cum pasărea scormoneşte şi împrăştie ţărâna. De Revelion sa nu fie aruncat din casă nimic, nici măcar gunoiul, şi este bine să vă intre cineva în casă, decât să iasă, în prima zi a naului. De preferat cineva brunet, care aduce noroc, spre deosebire de blonde sau roşcate care aduc ghinion ;). Şi musai să fie bărbat, ca să vă meargă bine în casă, nicidecum femeie.

Cât despre spălat… e bine să faceţi baie de Crăciun, dar nu în prima zi din an. În schimb rufele trebuie să fie cu toate spălate înainte de 1 ianuarie. Iar de Revelion să purtaţi ceva nou ca îmbrăcăminte.

Atenţie la ce veţi avea în mână la miezul nopţii: bani – bogăţie, iubita/iubitul – dragoste, paharul – veselie. Predictibil, nu? Şi toate de bine. Iar dorinţa de la ora 24 sigur, zice-se, se va împlini în acel an. Masa de Revelion să fie plină la miezul nopţii, iar o lumină cât de mică să fie lăsată aprinsă până a doua zi. Faceţi mult zgomot la miezul nopţii (noroc cu artificiile) pentru a alunga spiritele rele. Nu înjuraţi, nu folosiţi cuvinte urâte în ajun de An Nou şi nu cumva să plangeţi în prima zi a noului an.

Dacă răstorni cutia de chibrituri, dacă verşi vin pe masă, dacă îţi ţiuie urechea, dacă dai de pomană, dacă atingi cocoaşa unui cocoşat , dacă… şi iar dacă…, atunci veţi avea noroc. Cam complicat, nu?! Şi de distrat, când ne mai distrăm??

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu