Obiceiuri de An Nou

Corina Lesan la 31 December, 2007

Obiceiuri de An NouÎn Japonia, în noaptea de Anul Nou, clopotele din temple bat de 108 ori. Acest moment este considerat ca fiind trecerea omului peste un prag nevăzut, spre o soartă nouă, pe care nu o ştie nimeni. Apoi încep petreceri care ţin trei zile. Fiecare gospodină pregăteşte un soi de altar format din prăjiturele de orez, iar în a şaptea zi toţi ai casei mănâncă o fiertură de orez cu „şapte ierburi de primăvară“, preparată, obligatoriu, de capul familiei.

Egiptenii consideră începutul anului atunci când cresc apele Nilului (în preajma solstiţiului de vară), zi în care îşi oferă unul altuia miere şi curmale, însoţite de urarea „Dulce şi binefăcător este numai dreptul adevăr“.

Una dintre tradiţiile italienilor este aceea de a arunca, la miezul nopţii, vechituri de prin case. În Panama, unul dintre obiceiuri este ca, în prima zi a anului, de la ferestre să se toarne apă sau pungi cu făină peste trecători. Tot stropiri cu apă, simbolizând rodnicie, sunt întâlnite şi în Birmania, cu diferenţa că acolo anul începe în luna aprilie

Spaniolii obişnuiesc să înghită 12 boabe de struguri, chiar la miezul nopţii: câte o boabă pentru fiecare bătaie a ceasului. Scoţienii, cunoscuţi drept foarte zgârciţi, devin generoşi de Anul Nou făcându-şi multe cadouri. Gazda Revelionului primeşte şi un simbol vechi al scoţienilor pentru anul ce vine: o bucată de cărbune şi un hering, simbolizând căldura şi hrana.

În Grecia, Anul Nou coincide cu Festivalul Sfântului Vasile, unul dintre întemeietorii bisericii orodoxe greceşti. În acea zi, grecii mănâncă o prăjitură denumită Vassilopitta, în care este introdusă o monedă de argint sau de aur. Cel care o nimereşte, va avea noroc tot anul.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu