Ciocolata amăruie falsificată

Corina Lesan la 29 December, 2007

Ciocolata amăruie falsificatăSe ştie deja că pâinea comercializată în magazine drept „pâine neagră” nu are mai nimic în comun cu ceea ce este, de fapt, pâinea neagră. Poate doar culoarea, dată de cu totul altceva decât făina specifică acelui tip de pâine. Se pare că nici ciocolata neagră (amăruie) nu mai este ce a fost.

Pe motiv că această ciocolată este mai sănătoasă, a crescut şi consumul ei. Dar, atenţie, producătorii de ciocolată înlătură flavonoizi din cacao, deşi sunt benefici pentru că protejează inima, pe motiv că nu au gust bun – dau ciocolatei un gust mult prea amărui. Rămân în schimb, grăsimile şi zahărul, împotriva cărora “luptă” tocmai flavonoizii.

Astfel, consumatorii sunt convinşi că mănâncă ciocolată sănătoasă, când de fapt lucrurile nu stau aşa. Dacă, totuşi, găsiţi ciocolată amăruie cu flavonoizi, nu o mâncaţi în cantităţi mai mari decât pe o ciocolată cu lapte, deoarece şi ea este bogată în calorii. Chiar este indicat să nu fie asociată cu alte alimente bogate caloric. Ar fi suficiente două pătrăţele de ciocolată amăruie zilnic, care pot reduce tensiunea, dar nu conţin decât 30 de calorii.

Un singur baton de ciocolată amăruie conţine fier, magneziu, flavonoizi cât în şase mere. Mai mult decât atât, pentamerul, o substanţă care se găseşte în cacao,determină apariţia unor proteine care par a bloca divizarea celulelor canceroase.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu