Cum se face un site?

Corina Lesan la 29 December, 2007

Cum se face un site?Închirierea unui spaţiu web de la un Furnizor de Servicii de Găzduire este primul pas, chiar dacă pagina de net este construită pe cont propriu. Domeniul de internet .ro poate fi achiziţionat de la RNC (autoritatea română de domenii internet), la adresa www.rotld.ro, la preţul de 51.26 USD fără TVA, achitat o singură dată, nu anual (pentru cel care este .com sau .eu se plătesc 9 euro în fiecare an).

Începătorii în crearea de pagini de internet pot folosi programele FrontPage din pachetul Office, NetFusion Objects. Pot fi alese peste 150 de şabloane, care se pot personaliza cu culoarea dorită, cu introducerea logo-ului, cu crearea de meniuri pentru navigare, formular de înscriere pentru newslettere, editare pagină, statistici web, albume foto, chiar şi blog.

O recomandare în plus: se poate apela la o aplicaţie CMS (Content Management System). De exemplu, softul Mambo care este gratuit şi se deosebeşte printr-o serie de funcţionalităţi precum posibilitatea de stocare a paginilor in cache (îmbunătăţeşte performanţa site-urile foarte vizitate) şi prin tehnici avansate de a construi un template. Poate fi instalat în orice limbă şi vă ajută în crearea de bloguri sau forumuri, fără prea mare bătaie de cap. În plus, Mambo introduce automat RSS Feed, versiune printabilă, calendar sau căutare în site. Dacă se doreşte trimiterea de newslettere, softul oemPro este cel indicat. El poate şi gestiona mai multe site-uri.

Dacă lipseşte curajul sau îndemânarea, există firme specializate în construirea de site-uri, contra unei sume între 750 şi 850 de euro.

 

 

7 Comments so far

 1. Rosculet Ioan Alexandru January 13th, 2008 11:33
   

  As vrea sa invatz sa fac un site c sfaturi mi-atzi da, nu stapanesc prea bine aceasta parte a calculatorului dar as vrea sa o invatz va multzumesc

 2. Laura May 15th, 2008 8:15
   

  Ioan, exista multe modalitati de a crea un site. De exemplu, daca vrei sa creezi un site personal, unde poti include fotografii, informatii de interes pt tine pe care vrei sa le faci publice, poti folosi, de exemplu, serviciile gratuite oferite the Windows Live. (care ofera web hosting, crearea unui site personal, email, etc) Te-ai gandit sa creezi un blog?

  Daca vrei sa creezi site-uri comerciale, cu funcitonalitate complexa, iti recomand sa folosisti un software profesional (Visual Studio, de exemplu).

  Sper ca aceste informatii sa te ajute. As putea sa iti dau mai multe sfaturi, in functie de ce fel de site vrei sa creezi. Succes!

 3. Paul August 2nd, 2008 10:59
   

  M-am hotarat sa-mi fac un site comercial destul de simplu da chestia e ca nu prea stiu de unde sa incep……………..ce sfaturi mi-ati da si ceva programe recomandate

 4. Seth August 4th, 2008 8:05
   

  Pai daca vrei sa faci un site comercial apeleaza la o firma specializata, daca vrei sa inveti programare puna mana pe o carte de HTML, CSS, JavaScript, PHP si dupa treci la programe

 5. cristi April 27th, 2010 8:11
   

  Daca nu ma ajuta cineva sa-mi fac un site ma sinucid
  caut de 3 zile sa-mi invat

 6. gabriel September 30th, 2010 1:00
   

  fac saituri id gabytzamafiotu

 7. costy October 12th, 2010 8:08
   

  in viata sunt doua feluri de oameni…..
  cei care muncesc fizic sa faca bani……
  si cei care isi folosec creierul……
  siturile sunt usor de facut dar greu de intretinut,,,in schimb sunt foarte rentabile,si dau o publicitate foarte buna .
  dar a lucra mult pe compiuter duce la a face tumori pe creier….

Lasa un comentariu