Atac pe internet a paginii CFR-ului

Corina Lesan la 29 December, 2007

Începând de joi, de la ora 12, pagina de internet a CFR Călători, www.mersultrenurilorcfr.ro, nu a mai putut fi accesată din cauza faptului că a fost atacată de un hacker ce s-a autodenumit W4n73d H4ck3r (wanted hacker).

Hacker-ul, care se pare că este vorbitor de limba portugheză, a modificat aproape complet pagina de gardă a site-ului respectiv: a înlocuit fotografia garniturii de tren cu cea a unui tanc american din Războiul din Golf, imagine care este găzduită de un server american, imageshack.us. Sub respectiva imagine a postat un citat de-al lui Albert Einstein: „Nu ştiu cu ce se va lupta în cel de-al treilea război mondial, însă ştiu cum va fi al patrulea: cu pietre şi bâte“ (scris în limba portugheză, de unde şi bănuiala că ar fi portughez, ceea ce nu este sigur, deoarece hacker-ul putea posta în orice limbă, nu neapărat în cea maternă). Mai sunt şi nişte versuri ce aparţin, probabil, lui Biquini Cavadão, artist de origine braziliană. Hackerul ar fi putut sparge toate cele trei servere ale companiei, inclusiv cele al programului mersului trenurilor şi cel prin care se fac rezervările online. Probabil nu a vrut…

Pagina CFR a stat modificată circa o oră şi jumătate, fiind readusă la forma normală abia după o oră şi jumătate, după ce compania a fost sesizată telefonic de cei care încercau să o utilizeze pentru informaţii despre circulaţia trenurilor. Joi seara, cei care gestionează site-ul nu ştiau cu exactitate cum se petrecuse atacul asupra paginii respective: „Încercăm să depistăm logourile şi, după ce vom vedea ce s-a întâmplat, vom lua măsuri. A fost spartă doar partea de front end. Serverele care sunt în spate sunt protejate de două firewall-uri. Nu a fost o problemă mare. Sunt companii mai mari ale căror site-uri au fost sparte” a declarat Dorina Mironescu, directorul companiei CFR.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu