Interzicerea fumatului în Franţa

Corina Lesan la 28 December, 2007

Interzicerea fumatului în FranţaDe la 1 ianuarie 2007, fumatul în birouri, şcoli, spitale, aeroporturi şi gări devenea ilegal în Franţa. Ministrul francez al sănătăţii a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2008, fumatul va fi interzis în majoritatea locurilor publice: cafenele, baruri, restaurante, hoteluri şi cazinouri. Ştiut fiind că francezii sunt mari fumători, Roselyne Bachelot, Ministrul Sănătăţii a declarat: “Interdicţia este pregătită de un an şi populaţia ştie că va intra în vigoare. Nimeni nu poate spune că a fost luat prin surprindere de această măsură”

Această nouă măsură va fi aplicată totuşi treptat, poliţia neamendând din prima zi a anului pe posibilii fumători ilegali. Chiar şi aşa, proprietarii acelor locaţii unde nu va mai fi voie să se fumeze sunt nemulţumiţi şi îngrijoraţi, deoarece sunt convinşi că numărul clienţilor va scădea dramatic. În Franţa sunt circa 15 milioane de fumători francezi.

Ţările în care a fost interzis drastic fumatul în cea mai mare parte a spaţiilor publice sunt Irlanda (a fost chiar prima, în 2004), Italia, Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Danemarca şi Portugalia. În România, Belgia, Cipru, Lituania, Spania, Slovenia şi Olanda legislaţia este asemănătoare, dar mai permisivă (până acum…).

1 Comment so far

  1. Alecs May 31st, 2009 11:18
     

    Mi-e mi se pare foarte bn pentru ca tigarile sunt daunatoare si mai si costa bani

Lasa un comentariu