Vladimir Putin şi judo-ul

Corina Lesan la 30 December, 2007

Vladimir Putin şi judo-ulDespre Vladimir Putin toată lumea ştie că este preşedintele Rusiei, dar nu şi că este deţinător al centurii negre la judo, sport ce e o veche pasiune de a sa. Împreună cu un japonez, expert în judo, Putin a înregistrat un CD pentru un manual de judo. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele rus, la inaugurarea la Sankt Petersburg a unei fabrici a companiei japoneze, Toyota.

Japonezul alături de care Putin a înregistrat acest CD se numeşte Yasuhiro Yamasita şi antrenează echipa Chinei pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Mai în glumă, mai în serios, Putin i-a cerut japonezului să antreneze echipa rusă: ” Vino aici, să antrenezi echipa noastră. Acum prietenii noştri chinezi vor câştiga totul. Au şi avantajul echipei care luptă acasa”.

Despre judo, Vladimir Putin recunoaşte că a rămas marea sa pasiune. A asistat adesea la competiţii de judo şi îl consideră ca având un rol esenţial în viaţa sa, ajutându-l să fie disciplinat. “Sporturile ca judo te învaţă respectul reciproc. Respectul pentru adversarul tău şi faptul că un adversar care pare slab poate fi rezistent şi poate chiar să te învingă dacă îţi pierzi concentrarea”, a afirmat Putin.

CD-ul, împreună cu manualul de judo, va apărea cel târziu în luna februarie a anului viitor.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu