John McEnroe se teme de mafia rusă

Corina Lesan la 29 December, 2007

John McEnroeJohn McEnroe, fost multiplu campion la tenis, se declară îngrijorat de faptul că grupări de tip mafiot, în special din Rusia, ar putea fi implicate în trucarea unor meciuri. Poate nu este chiar întâmplător că Nikolay Davydenko, numărul patru mondial, se află sub investigaţia ATP fiind suspect că ar fi vândut meciul din luna august, în Polonia, iar tenismenul italian Alessio di Mauro a fost suspendat pentru nouă luni, pentru că a pariat.”Ceea ce mă îngrijorează pe mine e că grupările de tip mafiot, cum ar fi cele ruseşti, se pot implica în tenis. Este o ipoteză foarte întunecoasă şi de temut. Cred că asta este partea la care lumea nu se uită cu adevarat cand vine vorba de meciuri trucate. Unii dau vina pe jucători şi îi pun în situaţii proaste, dar cred că această ipoteză are mai mult sens” a afirmat McEnroe.

În cazul unui sportiv foarte bine cotat, riscul de a fi dovedit că a trucat meciuri este enorm, deoarece poate fi pedepsit prin suspendarea pe viaţă din competiţiile de tenis. McEnroe consideră că este, însă, destul de greu să fie dovedite meciurile “trântite”.

O altă opinie a lui McEnroe este aceea că jucătorii tineri, încă neclasaţi foarte sus în clasamentele internaţionale,pot fi tentaţi să aranjeze meciuri: “Sunt jucători care sunt pe locul 100-200 în lume şi câştigă 50.000 de lire pe an şi dacă cineva le spune că le oferă aceasta sumă pentru un singur meci, cred că este o posibilitate destul de mare pentru ei să accepte banii fără nici un dubiu”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu