Planurile lui Victor Piţurcă

Corina Lesan la 27 December, 2007

Victor PiţurcăContractul lui Victor Piţurcă cu Federaţia Romana de Fotbal (FRF) va expira după Campionatul European din 2008. El a refuzat până acum două oferte din partea unor federaţii din Europa, cât şi propuneri venite de la mai multe cluburi. Piţurcă intenţionează să semneze un nou acord cu FRF pentru încă patru ani, până în 2012, deoarece are convingerea că echipa pe care a format-o are şanse mari la competiţiile din anii viitori. “Vreau un contract pe patru ani pentru că obiectivul meu este să ajung nu numai la Cupa Mondială din 2010, ci şi la turneul final al Campionatului European din 2012. Actuala echipă a ajuns la maturitate şi va fi destul de puternică pentru a obţine performanţe mari până în 2012. Jucători ca Mutu, Chivu, Lobonţ şi Goian sunt foarte bine pregătiţi pentru marile bătălii. Este o plăcere să lucrezi cu fotbalişti ca ei”, a spus Piţurcă într-un interviu acordat Agenţiei Reuters.

De când este antrenorul naţionalei, echipa României s-a calificat la turneul final al Euro-2008, din Austria şi Elveţia, aflându-se pe primul loc al grupei G preliminare, în care a devansat Olanda. Să nu uităm că, tot cu Piţurcă la conducere, echipa naţională s-a calificat la turneul final din Campionatul European din 2000, fiind însă demis înainte de încheierea preliminariilor.

Pentru anii ce vin, Piţurcă nu vrea să realizeze un schimb de generaţii la echipa naţională: “În următorii patru ani îi voi chema doar pe acei jucători pe care îi cunosc foarte bine şi numai dacă sunt în cea mai bună formă. Acum nu este loc de experimente la echipa naţională”.

În luna februarie a fost planificat un meci pregătitor cu Israelul. Înainte de începerea Euro-2008, “tricolorii” vor efectua un stagiu de pregătire în Sicilia, iar luna mai va fi fără meciuri amicale.”Există un mare risc ca jucătorii să se accidenteze. România a jucat la un nivel înalt în preliminariile Euro-2008, aşa că nu cred că este atat de important să joace multe meciuri. Jucătorii mei trebuie să fie proaspeţi înaintea unei competiţii atât de dificile, la care va disputa trei «finale» încă din faza grupelor”, a subliniat Piţurcă.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu