Marele Summit Nato din Bucureşti

Corina Lesan la 27 December, 2007

Marele Summit Nato din BucureştiRomânia va găzdui unul dintre cele mai mari evenimente politice: Summit-ul NATO, în perioada 2-4 aprilie 2008. cu această ocazie, cei 26 de lideri ai ţărilor aliate se vor reuni la Bucureşti, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului. echipa de planificare a Task Force-ului din cadrul Secretariatului Internaţional al NATO, care se ocupă de pregătirile evenimetului, a efectuat deja câteva vizite la Bucureşti.

Conform lui Victor Micula, coordonatorul departamentului din MAE însărcinat cu organizarea evenimentului, Summitul din Bucureşti va fi cel mai mare din istoria NATO, la el participând nu doar cele 26 state membre ale Aliantei, ci şi cele 23 de ţări care fac parte din Parteneriatul pentru Pace. Sunt aşteptaţi aproximativ 3.000 de înalţi delegaţi şi 3.500 de jurnalişti. Pentru organizarea evenimentului vor fi implicaţi peste 7.000 de militari ai forţelor de securitate şi de poliţie.

Pentru cele trei zile în care se vor desfăşura lucrările Summit-ului NATO, Ministerul de Externe a propus acordarea a trei zile libere pentru angajaţii din sectorul public şi pentru elevi. De asemenea, MAE a încheiat deja contracte cu agenţii de turism care să-i atragă cu oferte tentante pe bucureşteni în afara oraşului. La marginea Bucureştiului vor fi organizate şi o serie de concerte. Toate aceste măsuri sunt pentru preîntâmpinarea aglomaraţiei şi a evenimentelor neplăcute în acele zile în care măsurile de securitate vor fi la maxim.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu