Mobile OnAir

Corina Lesan la 27 December, 2007

Mobile OnAirPentru cei care călătoresc cu avionul, utilizarea telefoanelor mobile este imposibilă. La bordul aeronavelor AirFrance va deveni posibilă, deoarece acest operator aerian va oferi servicii de telefonie mobilă prin sistemului Mobile OnAir care va fi instalat la bordul aeronavelor Airbus A318. Astfel, pasagerii vor putea trimite şi primi SMS-uri, dar şi e-mailuri. Mobile OnAir poate fi activat de la o altitudine de 3.000 de metri.

După o perioadă de testare, utilizatorii de mobile vor avea acces şi la servicii de voce. După încă 6 luni de testare, timp în care pasagerii vor primi pentru completare chestionare cu 20 de întrebări privind modul de utilizare al serviciilor respective, oficialii AirFrance vor lua decizia extinderii sistemului Mobile OnAir pe toate zborurile companiei franceze.

La noi în ţară, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a început în luna noiembrie consultări publice cu privire la utilizarea telefoanelor mobile în timpul zborurilor efectuate cu avionul. A fost desemnată, la nivel naţional, folosirea unui canal GSM (1710-1785 şi 1805-1880 MHz), cu un tarif de anual de 9 euro. ANRCTI a autorizat deja compania norvegiană Aeromobile pentru furnizarea de servicii publice de comunicaţii electronice – voce şi sms – la bordul aeronavelor, în spaţiul aerian al României. O altă companie, care este doar în faza depunerii documentaţiei necesare autorizării, este Onair, din Elveţia.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu