Bill Gates, coca-cola şi berea

Corina Lesan la 27 December, 2007

Bill GatesConform unor informaţii publicate de Comisia americană a valorilor mobiliare, miliardarul american Bill Gates, a achiziţionat aproximativ 10,81 milioane acţiuni Femsa. Acestea reprezintă 3% din totalul acţiunilor companiei Femsa şi valorează circa 392 milioane dolari. Achiziţia s-a desfăşurat prin Fondul Cascade Investment LLC, un grup de management al activelor deţinut de Gates.

Compania Femsa (Fomento Economico Mexicano) este al doilea mare îmbuteliator de Coca Cola din lume şi al doilea producător de bere din Mexic. Este amplasată în oraşul Monterrey din nordul Mexicului şi are o vechime de peste 100 de ani, fiind creată în 1890. Este printre primele companii care au contribuit la începerea procesului de industrializare a Mexicului.

Femsa are trei divizii: una de băuturi răcoritoare (Coca-Cola Femsa), una de bere, precum şi una de operaţiuni de retail, care administreaza cel mai mare lanţ de magazine de cartier din America Latină, denumit Oxxo. Încă din septembrie 2007, fundaţia caritabila creată de Bill Gates şi soţia sa, Melinda, era principalul acţionar instituţional al diviziei Coca-Cola Femsa.

Jose Antonio Fernandez, preşedintele Femsa, a declarat faţă de noile achiziţii ale lui Bill Gates: “Acest tip de decizie din partea unui fond de investiţii important este o dovadă a recunoaşterii şi încrederii în performanţele companiei noastre”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu