Fidel Castro, mai bine pe zi ce trece

Corina Lesan la 26 December, 2007

Fidel CastroRaul Castro, fratele lui Fidel Castro, a declarat în cadrul unui discurs susţinut la Santiago de Cuba că starea de sănătate a liderului cubanez se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. “Gândirea lui este puternică, are o minte sănătoasă, este în deplinătatea facultăţilor mintale. Şi da, este adevărat, are câteva probleme de natură fizică din cauza bolii. Face exerciţii de două ori pe zi, timp de aproape două ore şi starea lui s-a îmbunătăţit vizibil. Cum am mai spus, nu-l deranjăm pentru orice amănunt, dar îl consultăm de fiecare dată când vine vorba de o chestiune importantă”, a relatat Raul Castro despre fratele său.

Raul Castro este preşedintele interimar al Cubei din 27 iulie 2006, dată la care Fidel Castro a fost operat din cauza unei hemoragii intestinale. După acea intervenţie medicală, Fidel nu a mai fost văzut în public. A apărut totuşi în câteva poze şi înregistrări video care nu au oprit zvonurile că, de fapt, ar fi murit. Tot fratele său a mai declarat că nu se ştie dacă Fidel Castro va mai reveni vreodata pe scena politică din Cuba.

Cu toate acestea, numele lui Fidel Castro apare pe listele pentru alegerile legislative ce vor avea loc în Cuba, în 20 ianuarie 2008. Noul Parlament ce va fi ales urmează să aleaga pe membrii Consiliului Statului şi pe preşedintele acestuia(care este şi preşedintele ţării).

Fidel Castro, respectiv Fidel Alejandro Castro Ruz, după cum este înscris în acte, s-a născut în provincia Biran din Cuba, la 13 august 1926. El a fost unul dintre revoluţionarii cubanezi care l-au dat jos pe generalul Fulgencio Batista, transformând Cuba în primul stat comunist din emisfera de vest. Este prim-secretar al Partidului Comunist Cubanez (PCC) de la formarea sa în 1965.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu