Apple vrea să ne ferească de surzenie

Corina Lesan la 26 December, 2007

Apple vrea să ne ferească de surzenieCei care ascultă muzica la MP3-playere ştiu, sau poate nu, că se expun riscului de a le fi afectat auzul. Efectul negativ asupra auzului utilizatorilor este atât gradual, cât şi cumulativ, insesizabile de la o zi la alta, încât este posibil ca nici măcar acei utilizatori care sunt îngrijoraţi de aceste efecte să nu ştie cum să se protejeze.

Recomandarea cercetătorilor de la Universitatea Harvard şi de la Institutul Naţional Regal pentru Surzi din Marea Britanie este ca audiţia să nu depăşească 4 ore şi jumătate pe zi, la un nivel de 70% din volumul maxim. Acest nivel poate creşte doar dacă şi perioada de audiţie se micşorează substanţial (80% din nivelul maxim, dar nu mai mult de o oră şi jumătate pe zi).

Compania Americana Apple, pentru a protejeza auzul utilizatorilor, va crea un program special pentru viitoarele sale versiuni de MP3-playere. Acestea vor fi dotate cu o aplicaţie care va ştii cât timp poate o persoană să asculte o melodie, la volum maxim, fără să îşi distrugă auzul, şi care va reduce gradual volumul în timpul audiţiei. Un iPod sau un iPhone dotat cu această aplicaţie vor permite un volum maxim doar după o anumită perioadă de nefolosire.

Unele MP3-playere pot depăşi un nivel de zgomot de 100 de decibeli (echivalentul zgomotului produs de un ciocan pneumatic), ba chiar depăşesc 120 de decibeli (mai mult decât zgomotul unei drujbe).

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu