Next Generation Identification

Corina Lesan la 26 December, 2007

Next Generation Identification, cea mai completă şi mai performantă bază de date prin intermediul căreia, în numai câteva secunde, va fi identificat orice suspectPentru lupta împotriva terorismului sunt mereu bani, mai ales în SUA. Peste un miliard de dolari va fi alocat creerii celui mai mare laborator care va stoca şi prelucra date biometrice (iris, amprente digitale) a zeci de milioane de persoane. Până în 2013 va fi construit la Clarksburg, în munţii din West Virginia, un buncăr de mari dimensiuni (cam cât două terenuri de fotbal) care va fi dotat cu sisteme de pază şi securitate de cea mai înaltă tehnologie.

În acest buncăr proiectat de FBI (principalul organism de investigaţie al Departamentului de Justiţie din SUA) se va afla “Next Generation Identification”, adică cea mai completă şi mai performantă bază de date prin intermediul căreia, în numai câteva secunde, va fi identificat orice suspect. Un fel de megacreier sau Big Brother cu miliarde de date biometrice a zeci de milioane de persoane.

Statele Unite au deja milioane de date biometrice (Departamentul Apărării al S.U.A a stocat în ultimii ani date despre amprentele, ochii, chipurile şi chiar mostre ADN a circa 1,5 milioane de deţinuti irakieni şi afgani), dar viitorul sistem va permite să se afle, extreme de rapid, dacă o persoană se regăseşte pe lista de infractori sau terorişti urmăriţi internaţional. În jur de 100.000 de astfel de verificări, în fiecare zi, vor fi posibile după ce Next Generation Identification va intra în funcţie.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu