Podcopterul – un viitor avion al îndemâna oricui

Corina Lesan la 23 December, 2007

Podcopterul - un viitor avion al îndemâna oricuiLa Centrul de Cercetări NASA din Langley (Virginia) a fost creat podocopterul – un aparat de zbor care poate fi utilizat fără a fi nevoie de cursuri de pilotaj, deoarece „şoferul” este computerul, pasagerii nefăcând altceva decât să-i indice destinaţia unde vor să ajungă.

Podcopterul sau Automobilul zburător este de fapt un miniavion cu un singur motor, care nu depăşeşte 100 de kilometri pe oră. Elicea sa este plasată în spatele aparatului, într-un corp cilindric asemenea celor care protejează elicele minisubmarinelor. Această poziţionare face ca forţa de propulsie să se conserve mai bine, iar zgomotul să fie mai mic decât al elicopterelor.

Cheltuielile necesare întreţinerii podcopterului nu sunt mai mari decât cele alocate unui SUV. De asemenea, el încape în orice garaj obişnuit, dacă i se pliază aripile. Pentru decolare nu are nevoie de mai mult de 15-21 metri suprafaţă plană. Dacă, după urcarea pasagerilor, se întâmplă ceva neprevăzut cu ei, iar computerul nu primeşte comanda într-un interval anume, el va dirija automat podcopterul spre cel mai apropiat aeroport unde pasagerii să primească ajutor. Preţul podcopterului este de 50000 de dolari.

Automobilului zburător urmează să fie omologat de către Administraţia Aviaţiei Civile care trebuie şi să schimbe radical regulamentele de zbor, având în vedere că aprobarea podcopterului înseamnă deschiderea spaţiului aerian al SUA pentru mijloace de transport la îndemâna oricui.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu