Leacuri împotriva mahmurelii

Corina Lesan la 23 December, 2007

Leacuri împotriva mahmureliiMahmureala de după petrecerile cu băuturi alcoolice poate fi îndepărtată prin diverse remedii naturiste. Unul dintre acestea este ceaiul de coajă de banană: 60 de grame de coajă de banană se fierb în 250 de mililitri de apă. Îndată ce a dat în primul clocot, se bea zeama fierbinte.

O altă metodă este ceaiul de măsline: cinci-zece măsline verzi sunt strivite, apoi, amestecate cu 30 de grame de zahăr, iar “pasta” obţinută se fierbe într-un litru de apă, timp de aproximativ 10 minute. Este indicat să fie băut lichidul nefiltrat.

Ceaiul verde face ca mahmureala să treacă mai repede decât dacă am bea cafea sau arhirecomandata zeamă de varză. Se procedează astfel: peste trei linguriţe de ceai verde, o lămâie, un vârf de cuţit de sare iodată, o linguriţă de miere şi 200 ml.de apă minerală plată se toarnă o jumătate de litru de apă fierbinte dată în clocot de mai multe ori. După câteva minute în care se produce infuzarea, lichidul poate fi băut.

Pentru a scăpa de mahmureală e bine de ştiu că sunt total contraindicate băuturile acidulate, dar este binevenită o pastilă de aspirină, vitamina C, de vitamina B sau de cisteină. Sau, foarte gustos de altfel, amestecul făcut din banane, căpşune, miere, suc de portocale, lapte şi un praf de sare.

2 Comments so far

  1. jony March 11th, 2009 2:23
     

    Poate in secolele trecute erau folosite ca tratament pt mahmureala chastiile astea, dar acum exita leac oficial pentru mahmureala, se numeste JIGUJA. Este o bautura din extract natural de plante orientale, se gaseste la Kaufland.

  2. Sica May 22nd, 2009 12:09
     

    Mai poate a aparut ceva mai nou si mai sigur,dar gandeste-te ca nu toata lumea se poate duce la Kaufland sa i-a aceasta vestita JIGUJA!Acestea sunt sfaturi practice care pot fi folosite de toate persoanele chiar dak stau la oras sau la tara….ft bun articol..:)

Lasa un comentariu