Serviciul Căutare de Cărţi în limba română

Corina Lesan la 22 December, 2007

Serviciul Căutare de Cărţi în limba românăServiciul Căutare de Cărţi în limba română va fi lansat de Google, la adresa www.books.google.ro. Aici vor putea fi accesate cărţi online în limba română, pe care cei interesaţi le pot citi în acest format sau le pot descărca integral. Cărţile aflate în baza de date Google provin din Programul pentru Parteneri şi Programul pentru Biblioteci,

În Programul pentru Biblioteci sunt înscrise ca partenere a serviciului online 27 de biblioteci din lume, dintre care şase europene. Prin acest program a fost posibilă transpunerea cărţilor în format digital.

În Programul pentru Parteneri sunt înscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispoziţia publicului cărţi în format digital. Orice utilizator poate naviga prin paginile cărţii şi, în acelaşi timp, are posibilitatea de a accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online pentru a cumpăra şi variant de bibliotecă a lucrării.

Dacă o carte se găseşte în domeniul public (adică nu este protejată de drepturi de autor), ea poate fi accesată integral online de utilizatori. Dacă nu, utilizatorii primesc numai informaţii generale despre carte, câteva fragmente din lucrare şi informaţii referitoare la biblioteca în care se află sau locul de unde poate fi achiziţionată cartea.

Până acum, programul este disponibil în limba engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă, olandeză, braziliană, portugheză, chineză simplificată, chineză tradiţională şi japoneză. “Google Căutare de Cărţi colaborează îndeaproape cu edituri din intreaga lume, din India până în Australia, de la cele mai mari edituri internaţionale până la cele mici, care aduc pe piaţă lucrări de nişă. Este un prim pas incitant pentru a pune Google Căutare de Cărţi la dispoziţia cititorilor români,” a declarat Basak Tamar, preşedintele New Market Operations for the Emerging Markets.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu