Presa “accidentată” de Ludovic Orban

Corina Lesan la 22 December, 2007

Robert TurcescuAccidentul produs de Ludovic Orban face pagube colaterale: “Realitatea Media” a anunţat că se retrage din Clubul Român de Presă (CRP). Această decizie a a fost luată în urma unei discuţii contradictorii în direct între Robert Turcescu şi Mihai Tatulici, pe de-o parte, şi Cristian Tudor Popescu (preşedintele CRP), de cealaltă parte.

Compania “Realitatea Media” consideră că atitudinea preşedintelui CRP faţă de un coleg de breaslă, Robert Turcescu, în emisiunea din 20 decembrie, este în „flagrantă contradicţie cu funcţia sa de lider al jurnaliştilor din România”. O altă nemulţumire a Realităţii TV este şi “lipsa de consistenţă a acţiunilor CRP în ultimii doi ani”.

C.T. Popescu acuză Realitatea de lipsă de respect:”Nu am auzit până acum, în aceşti invocaţi doi ani, vreo luare de cuvânt a reprezentantului Realitatea TV în Consiliul de Onoare al CRP, domnul Mihai Tatulici, membru fondator al CRP, în legătură cu consistenţa sau inconsistenţa acţiunilor CRP”.

Despre emisiunea respectivă, C.T. Popescu a precizat: “Atitudinea manifestată de mine în respectiva emisiune, care ţine de funcţia mea de preşedinte al CRP, a fost următoarea: Domnule Turcescu, aveţi de făcut o sesizare deontologică privind telefonul dat dumneavoastră de domnul ministru Orban? Dacă da, consideraţi că am luat act de ea şi o voi înainta Consiliului de Onoare, pentru a fi discutată. Firesc, din punct de vedere procedural şi al civilizaţiei organizaţionale, era ca domnul Turcescu sau Realitatea Media să facă o sesizare către Consiliul de Onoare şi să adauge, dacă considera că e cazul, solicitarea de demitere a preşedintelui CRP, pentru că nu a apărat interesele domnului Turcescu. Consiliul ar fi deliberat, emitea o decizie, şi dacă Realitatea Media nu era satisfăcută de ea, domnul Tatulici putea anunţa retragerea din CRP. Aceasta era o secvenţă normală. Aşa, Realitatea Media, prin reprezentantul său, domnul Tatulici, dă dovadă de lipsă de respect şi de desconsiderarea unui organism din care a făcut parte ani de zile”.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu