PRM vrea demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Corina Lesan la 16 December, 2007

Gheorghe Funar, prin vocea căruia PRM declară că vrea demiterea preşedintelui Traian BăsescuGheorghe Funar, senator al Partidului România Mare, a declarat pentru MEDIAFAX că partidul său va începe demersurile pentru demiterea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Aceasta se va face, susţine Gheorghe Funar, în baza articolului 96 din Constituţia României, privind înalta trădare. Motivele exprimate de senatorul PRM-ist sunt nesancţionarea de către preşedintele Traian Băsescu a acţiunilor şi declaraţiilor conducerii UDMR sau a celor din Ungaria care îi sprijină.

Aceste acţiuni sunt, în opinia lui Funar, periculoase pentru că pot reedita în România evenimentele din Kosovo, provincie care în curând va fi recunoscută ca autonomă, deşi mulţi ani în urmă acest lucru era condamnat de Europa. El consideră că intenţiile Ungariei şi a UDMR-iştilor de a obţine autonomia Transilvaniei pot părea imposibil de realizat acum, dar peste ani situaţia se poate schimba, iar preşedintele ţării trebuie să ia atitudine. Demiterea pentru înaltă trădare nu mai necesită desfăşurarea unui referendum, ci doar demersul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

“Nu mai este nevoie de referendum cu participarea poporului român şi să mai cheltuim aiurea încă 25 de milioane de euro. Îl putem acuza de înaltă trădare, ca urmare a faptelor care au fost săvârşite în special de UDMR-işti şi de Ungaria vizând dezmembrarea teritorială a României, fapte care nu au fost sancţionate de preşedintele Traian Băsescu prin neîntreprinderea niciunui demers în vederea respectării constituţiei a legii siguranţei naţionale. Solicităm aplicarea acestui articol şi avem nevoie de semnăturile celor 322 de prieteni ai preşedintelui Traian Băsescu şi apoi să facem un demers al Parlamentului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care să decidă în privinţa demiterii domniei sale din funcţia de preşedinte al Românei pentru înaltă trădare”, a declarat Funar.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu