Gran Scala, viitorul Las Vegas al Europei

Corina Lesan la 16 December, 2007

Deşertul Los Monegros unde va fi construit Gran ScalaÎn Spania se pun bazele proiectului „Gran Scala”, care va fi cel mai mare oraş european al jocurilor de noroc, o variantă europeană a Las Vegasului american. El se va afla tot într-un deşert, ca şi Las Vegas, şi anume în deşertul Los Monegros, între Huesca şi Saragozza din regiunea Aragon (nord-estul Spaniei).

Promotorii proiectului sunt consorţiul internaţional ILD (International Leisure Development) şi alte 12 companii din Spania, Marea Britanie, Australia, Franţa şi SUA. Ei au semnat deja un acord cu guvernul regional din Aragon. Cu toţii estimează că până în anul 2015 vor veni în noul oraş al cazinourilor circa 25 de milioane de turişti. Proiectul costă peste 17 miliarde de dolari (parcul de distracţii Euro Disney a costat 6 miliarde de euro, pe o suprafaţă la fel de mare ca Gran Scala. Abia după 10 ani au ajuns la 14 milioane de vizitatori).

În anul 2008 va începe construirea a 32 de cazinouri, 70 de hoteluri, 232 restaurante, peste 500 de puncte comerciale, un hipodrom, un teren de golf şi muzee. Toate acestea înseamnă o suprafaţă construibilă de peste 2000 de hectare. Temele pe baza cărora sunt gândite arhitectura şi ambientul oraşului sunt Egiptul faraonilor, antica Babilonie, în Grecia clasică, Imperiul Roman, Evul Mediu, Asia secolului 18 şi SF-ul contemporan. Inaugarearea oraşului jocurilor de noroc este stabilită a se petrece în anul 2010.

Proiectul „Gran Scala” a convins guvernul aragonez nu doar prin beneficiile aduse zonei (65.000 de noi locuri de muncă şi venituri anuale din taxe şi diferite alte drepturi în valoare de 677 milioane de euro) cât şi prin dorinţa iniţiatorilor ca acest oraş să devină şi un centru cultural european. “Ne aflăm într-o regiune care are în jur de 300 de kilometri pătraţi, poate fi parcursă în două ore, este responsabilă pentru 80% din PIB-ul spaniol şi locuită de 22 milioane de oameni. La toate astea adăugăm alte câteva milioane de turişti. Spania este a doua destinaţie turistică din lume. De asta, noi oferim în acelaşi loc jocuri pentru adulţi şi copii, dar şi activităţi culturale”, a declarat Sebastien Tranchant, unul dintre cei trei directori generali ai consorţiului ILDG.

 

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu