PD-ul şi PLD-ul aproape de PD-L

Corina Lesan la 15 December, 2007

PD-ul şi PLD-ul aproape de PD-LPD-ul şi PLD-ul aproape de PD-LAzi se vor desfăşura Congresul PLD şi Convenţia Naţionala PD, în care va fi aprobat Proiectul de Statut al PD-L şi programul politic, acestea stând la baza protocolul alianţei celor două partide. Vasile Blaga, Secretarul general al PD, a declarat că acest protocol “va funcţiona până la viitoarele alegeri din PD-L, care vor avea loc în intervalul de şase luni de la viitoarele alegeri prezidenţiale, deci probabil în jurul lunii mai sau iunie 2010”.

În Proiectul de Statut al viitorului PD-L este prevăzută înfiintarea unui “Guvern Alternativă”, pentru perioada în care partidul nu se află la guvernare, al cărui rol ar fi de a iniţia şi analiza propunerile legislative ce le vor înainta în Parlament. De asemenea vor fi create secretariate organizate pe domenii de activitate, conduse de câte un vicepreşedinte, secundat de un secretar executiv.

Pentru funcţia de preşedinte al PD-L poate candida orice membru de partid dacă îndeplineşte anumite condiţii: are o vechime în partid de cel puţin 5 ani (şi 3 ani vechime ca militant); depune, împreună cu grupul de promovare, la termenul prevăzut, un proiect de moţiune; constituie un grup de promovare format din 35 de persoane; are susţinerea necesară pentru proiectul de moţiune; proiectul de moţiune este acceptat pentru dezbatere în Convenţiile Naţionale (CN). Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat preşedinte al PD-L. Preşedinte executiv al PD-L va fi primul semnatar din grupul de promovare a moţiunii câştigatoare, iar ceilalţi 34 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional de Coordonare (organul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PD-L în perioada dintre Convenţiile Naţionale).

Alte prevederi a Proiectului de Statut sunt semnul permanent al formaţiunii, trandafirul, şi sediul central, în Bucureşti, aleea Modrogan nr. 1, sector 1 (sunt chiar sigla şi sediul Partidului Democrat).

Este prevăzută şi înfiinţarea unei comisii paritare pentru dezamorsarea conflictelor, care va fi condusă de secretarul Vasile Blaga, general al PD, şi de liberal-democratul Valeriu Stoica. Motivele constituirii acestei comisii sunt posibilele dispute care, cred conducerile celor două partide vor apărea la nivel local şi chiar central. Există deja un curent de respingere a liberal-democraţilor care va încerca să ţină departe pe aceştia de structurile de conducere.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu