România la un pas de finala Campionatului Mondial de Handbal

Corina Lesan la 15 December, 2007

handbalistele românce, la Campionatul Mondial – 2005 – St.Petersburg – RusiaDupă victoria împotriva Franţei, naţionala României şi-a îndeplinit obiectivul oficial, şi anume, ocuparea unuia din primele 4 locuri la Campionatul de Handbal feminin din Franţa. Meciul decisiv în acest sens a fost cel cu reprezentativa ţării gazdă, un meci parcă pe viaţă şi pe moarte, în care româncele au învins după patru reprize de prelungiri, cu scorul de 34-31.

Nu a fost doar o mare victorie pentru România, ci şi un mare eşec, chiar o dramă, pentru Franţa. Despre acest meci, France Presse scria: “Echipa feminină de handbal a Franţei şi-a văzut visul sacru de a câştiga titlul mondial pe teren propriu frânt de către o echipă a României, vicecampioana mondială en-titre, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial”.

Urmează acum meciurile din semifinale: Norvegia-Germania şi Rusia-România, azi, la Paris. Cel cu Rusia pare o veritabilă finală. Selecţionata Rusiei, antrenată de Evgheni Trefilov, este la ora actuală cea mai puternică din lume, palmaresul ei putând intimida orice adversar: două titluri mondiale în 2001 şi 2005. Acum 2 ani, cele două echipe se întâlneau în finală, la Sankt Petersburg, Rusia învingând cu 28-23. În acest an, Rusia a arătat câteva puncte slabe, iar echipa noastră a demonstrat că poate întoarce orice rezultat. Antrenorul echipei României, Gheorghe Tadici, crede că echipa sa poate cuceri medaliile de aur. „Am încredere în fete, le-am zis şi după meciul cu Ungaria că vom lua titlul mondial. Sper să trecem de Rusia, şi apoi, probabil cu Norvegia în finală. Am încredere în forţa noastră”, a declarat Tadici.

Echipa care va câştiga Campionatului Mondial se califică automat şi la Jocurile Olimpice de la Beijing, şi la următoarea ediţie a Mondialelor ce va avea loc tot în China, în 2009. Cele care se vor clasa pe locurile 2-7 vor participa la turnee preolimpice de calificare, care, conform regulamentului Federaţiei Internaţionale de Handbal, vor fi găzduite de ţările clasate pe locurile 2, 3 şi 4.

Nici un comentariu pana in acest moment.
Poti fi chiar primul foloseste formularul de mai jos.Lasa un comentariu